Menüü
 
Teavitused
  • Piimaseene retseptid

Piimaseene retseptid

3 retsepti Tiibeti piimaseenega (keefir seene, jogurti keefir, keefiriterad, kaukaasia keefir, tiibeti piimaseene):

Tiibeti piimaseen (kefiiri seen, jogurtikefiir, kefiiri terad, Kaukaasia kefiir, tiibeti piimakefiir) on tervete fermentatsioonikultuuride segu, mida kasutatakse hapuka ja kergelt gaseeritud joogi valmistamiseks, mis sarnaneb jogurtiga.

Tiibeti piimaseene eelised:

  • Rikastatud probiootikumide poolest, mis soodustavad seedetamist ja tugevdavad immuunsüsteemi.
  • Hea kaltsiumi ja teiste mineraalainete allikas.
  • Kergesti seeditav, mis teeb sellest hea valiku laktoositalumatusega inimestele.
  • Meeldiva maitse ja värskendava tekstuuriga.

Enne alustamist:

  • Veenduge, et teil on värske ja terve tiibeti piimaseen.
  • Kasutage ainult kvaliteetset piima, eelistatavalt täispiima, pastöriseeritud või UHT-piima.
  • Ärge kasutage metallist anumaid tiibeti piimaseene säilitamiseks ega joogi valmistamiseks.
  • Pesege tiibeti piimaseene hoolikalt pärast iga kasutamist külma veega.

1. Klassikaline tiibeti piimaseene keefir:

Koostisosad:

  • 1 liiter piima
  • 2-3 supilusikatäit tiibeti piimaseent

Juhised:

  1. Valage puhtasse klaaspurki 1 liiter piima.
  2. Lisage tiibeti piimaseen.
  3. Katke purk marli (Või veel parem on paberrätik), millel on augud, ja jätke toatemperatuurile (18-25°C) 12-24 tunniks, olenevalt soovitud keefiri happesusest.
  4. Kurnake keefir läbi plastikust või klaasist sõela, eraldades tiibeti piimaseene.
  5. Hoidke valmis keefiri külmkapis kuni 7 päeva.
  6. Pesege tiibeti piimaseene külma veega ja kasutage seda järgmise keefiri partii valmistamiseks.

Nõuanded:

  • Võite reguleerida kääritamisaega, et saada soovitud konsistentsi ja maitsega keefir.
  • Lisage maitse järgi puuvilju, marju, mett või muid magusaineid.
  • Kasutage keefiri smuutide, kokteilide, küpsetiste või kastmete valmistamiseks.

2. Tiibeti piimaseene keefir puuviljade ja vürtsidega:

Koostisosad:

  • 1 liiter piima
  • 2-3 supilusikatäit tiibeti piimaseent
  • ½ tass värskeid või külmutatud puuvilju (marjad, banaanid, virsikud)
  • 1 tl kaneeli
  • ½ tl jahvatatud ingverit

Juhised:

  1. Järgige 1. retsepti "Klassikaline tiibeti piimaseene keefir" samme 1-3.
  2. Lisage piimale tükeldatud puuviljad, kaneel ja ingver.
  3. Segage läbi ja jätke käärima.
  4. Kurnake keefir, eraldades tiibeti piima seene ja puuviljad.
  5. Hoidke valmis keefiri külmkapis.

Nõuanded:

  • Katsetage erinevate puuviljade ja vürtsidega, et leida oma lemmikmaitsed.
  • Kasutage hooajalisi puuvilju lisamaitse ja toiteväärtus.

3. Tiibeti piimaseene keefir kaerahelbedega:

Koostisosad:

  • 1 liiter piima
  • 2-3 supilusikatäit tiibeti piimaseent
  • 2 supilusikatäit kaerahelbeid

Juhised:

  1. Valage puhtasse klaaspurki 1 liiter piima.
  2. Lisage tiibeti piimaseen ja kaerahelbed.
  3. Katke purk marli (Või veel parem on paberrätik), millel on augud, ja jätke toatemperatuurile (18-25°C) 12-24 tunniks, olenevalt soovitud keefiri konsistentsist.
  4. Kurnake keefir läbi plastikust või klaasist sõela, eraldades tiibeti piimaseene ja kaerahelbed.
  5. Hoidke valmis keefiri külmkapis kuni 7 päeva.
  6. Pesege tiibeti piimaseene külma veega ja kasutage seda järgmise keefiri partii valmistamiseks.

Nõuanded:

  • Kasutage täisterakaerahelbeid täisväärtuslikuma ja maitsvama keefiri saamiseks.
  • Lisage maitse järgi mett või muid magusaineid.
  • Nautige keefiri kaerahelbedega hommikusöögiks, vahepalaks või enne magamaminekut.
  • Kasutage keefiri kaerahelbedega smuutide, jogurtikastmete või küpsetiste valmistamiseks.

Lõbutsege ja nautige oma maitsvat ja toiteväärtuslikku tiibeti piimaseene keefiri!

Lisainformatsioon

FireFoda OÜ

reg. 16213749